UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розкол в «Голосі»: Івано-Франківська організація в повному складі залишила партію

Члени однієї з найактивніших територіальних організацій партії «Голос» відмовилися працювати з Кірою Рудик.

Всі члени Івано-Франківської міської організації «Голосу» прийняли рішення залишити лави партії, висловивши тим самим протест проти дій її голови Кіри Рудик.

«Замість дотримання демократичних цінностей, чинна глава партії з близьким оточенням вирішили узурпувати в ній владу і розподілити її між своїми довіреними людьми. Точкою неповернення стала імітація так званого «з'їзду партії», який на 85% складався з лояльних до Кіри Рудик людей. The End «Голос», - йдеться в заяві осередку, поширеній 4 серпня.

Цього ж дня заяву про вихід з партії написав голова міської організації Володимир Тищенко. Соратники вирішили підтримати його.

«Маючи розуміння того, що ми не є, не були і не будемо маріонетками в чиїхось руках, Івано-Франківська міська організація в повному складі прийняла рішення про вихід з політичної партії «Голос», - підкреслили в партійному осередку.

При цьому підписанти запевнили, що «не припиняють роботу» і робитимуть «все можливе для розвитку і процвітання нашого міста, краю і України».

Читайте також: Внутрішньопартійний розкол в «Голосі» продовжується: частина депутатів виходить з партії

Нагадаємо, ще навесні повідомлялося про розкол у парламентській фракції "Голосу". Серйозним сигналом про проблеми в партії стало виключення Сергія Притули з керівних органів і його відхід з «Голосу».

16 червня 10 членів парламентської фракції «Голосу» публічно висловили недовіру Ярославу Железняку та Кірі Рудик і повідомили про створення депутатського об'єднання «Справедливість». Депутати звинуватили керівництво партії в узурпації влади, палюженні принципів демократії, підтримці голосувань за «дерибан» землі в Києві, «договорняки» і бажанні знищити антикорупційні органи.

Наприкінці червня Львівська, Івано-Франківська та Черкаська обласні організації партії «Голос» публічно закликали главу партії Кіру Рудик добровільно скласти повноваження і забезпечити перевибори керівництва в найкоротші терміни.

У липні 11 з 20 депутатів проголосували за зняття Ярослава Железняка з посади голови фракції, однак він з цим рішенням не погодився і відмовився залишати посаду.

29 липня відбувся з'їзд «Голосу», делегати якого підтримали Кіру Рудик, а сім народних депутатів в знак протесту залишили лави партії.