UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські спецслужби намагалися від імені Порошенка дати інтерв'ю New York Times

До редакції видання було відправлено фальшивого листа нібито з Адміністрації президента.

Агенти російських спецслужб намагалися ввести в оману редакцію авторитетного американського видання The New York Times, вийшовши з нею на зв'язок нібито від імені президента України Петра Порошенка.

Про це прес-секретар глави держави Святослав Цеголко повідомив увечері у вівторок, 12 квітня, на своїй сторінці у Facebook.

"З допомогою фальшивого листа вони спробували організувати інтерв'ю американській газеті The New York Times від імені президента України. На фальшивому бланку подали телефони та електронні адреси своїх агентів, провели переговори і навіть по телефону озвучили "відповіді" на питання", – уточнив Цеголко.

За словами Цеголко, фальшиве інтерв'ю не потрапило на сторінки видання, так як журналісти вирішили перевірити достовірність запису в Адміністрації президента України.

Нагадаємо, напередодні офіційного візиту президента Порошенка до Вашингтону у The New York Times була опублікована редакційна стаття, в якій говорилося, що Порошенко, як продукт старої політичної системи, очевидно, допускає продовження корупційних практик у країні, щоб зберегти можливість політичного маневру. Але президент, прем'єр-міністр і парламент мають усвідомити, що ні МВФ, ні країни-донори, включаючи США, не збираються вкидати гроші лопатою у "корупційне болото".

Порошенко назвав дану публікацію частиною гібридної війни проти України, однак пізніше заявив, що його слова неправильно витлумачили.