UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія намагається дискредитувати і зірвати "Кримську платформу" - Кулеба

За словами міністра, така реакція РФ означає, що вона боїться і розуміє ті загрози, які Україна несе зі створенням "Кримської платформи".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Росія намагається зірвати відкриття "Кримської платформи". За його словами, у відкритих і закритих каналах міститься інформація про те, який "кіпіш" і нервову реакцію викликають дії України у РФ, заявив міністр в ефірі телеканалу "Прямий".

"Тобто там вже мобілізовані всі на протидію цій ініціативі. Поставлені два завдання. Перша - дискредитувати "Кримську платформу" на старті як таку. І друге - зірвати участь світових лідерів в її інавгураційному саміті, який відбудеться в серпні", - розповів він.

Кулеба уточнив, що така реакція Росії означає, що "вони бояться, і що вони розуміють ті загрози, які ми несемо їм зі створенням "Кримської платформи".

Читайте також: Створення Кримської платформи підтримали в Європарламенті

Нагадаємо, у вересні президент Володимир Зеленський закликав світову спільноту взяти участь у створенні міжнародної платформи по деокупацію Криму, а також підтримати оновлену резолюцію про ситуацію з правами людини на включеному півострові.

Кримська платформа буде працювати на кількох рівнях. Перший - найвищий політичний рівень, до якого приєднаються глави іноземних держав та урядів. Другий - рівень керівників зовнішньополітичних відомств і міністрів оборони. Третій - міжпарламентський рівень. І четвертий - рівень неурядових експертів.

Про свою підтримку концепції Кримської платформи вже заявили посли США, Великобританії, Туреччини та інших країн.

Детальніше про окупованій кримської реальності, вивчені уроки і подальші дії, читайте в статті першого заступника міністра закордонних справ Еміне Джапарової "Медовая пахлава" стала "хворостом в меду" для ZN.UA.