UA / RU
Підтримати ZN.ua

Резніков озвучив, у скільки Росії обходиться війна в Донбасі

Кошти перераховувались навіть через банки на території Осетії.

Росія щорічно витрачає на війну з Україною на території окупованого Донбасу близько $3,7 млрд.

Про це під час онлайн-дискусії, яку організував аналітичний центр Atlantic Council, сказав міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає УНН.

"Приблизно $3,7 млрд, За нашими даними, вони витрачають на війну", - заявив він, уточнивши, що про до початку пандемії коронавірусу РФ щорічно витрачала по $1,3 млрд на забезпечення бюджетних установ в окупованих населених пунктах Донецької та Луганської областей.

Як зазначив віцепрем'єр, кошти перераховувалися в тому числі через банки на території Осетії.

Також, за його словами, озвучені ним суми стосуються лише окупованого Донбасу, а витрати на утримання анексованого Криму невідомі.

Резніков зазначив, що на Донбасі заробляють приватні особи з Росії. За його словами, завдяки продажу вугілля з шахт на Донбасі за 5 років росіяни заробили приблизно $4,7 млрд.

Читайте також: Кулеба нагадав ООН, що війна на Донбасі триває довше Другої світової

Додамо, що на початку року СБУ повідомляла, що РФ витрачає 30 млрд рублів на утримання Донбасу.

Відзначимо, за даними опитування, проведеного ZN.UA, 50,9% вважають, що нинішні території ЛНР/ДНР повинні стати частиною Росії, ще 13,4% - "частиною Росії, але з особливим статусом". Детальніше про дані опитування жителів ОРДЛО читайте в статті Інни Ведерникової, Володимира Кравченка, Юлії Мостової і Тетяни Силіної " Тест на сумісність ".