UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада відправила на доопрацювання євроінтеграційний законопроект про виконання судових рішень

Опозиція впевнена, що у редакції, підготовленій до другого читання, законопроект не має нічого спільного з євроінтеграцією, а навпаки, суперечить базовим європейським нормам і Конституції України, яка передбачає обов'язковість виконання судових рішень.

Народні депутати на засіданні у четвер, 19 вересня не змогли прийняти євроінтеграційний закон про виконання судових рішень і направили його на повторне друге читання. За те, щоб направити до комітету на доопрацювання проект змін до деяких законів України щодо виконання судових рішень №2399, проголосував 361 народний депутат.

З вимогою направити документ на повторне друге читання під час його обговорення виступили депутати опозиційних фракцій. Зокрема, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк зауважив, що у редакції, підготовленій до другого читання, законопроект не має нічого спільного з євроінтеграцією, а навпаки, суперечить базовим європейським нормам і Конституції України, яка передбачає обов'язковість виконання судових рішень.

"Ми категорично відмовляємося підтримувати цей законопроект, оскільки цей законопроект позбавляє мільйони українців права на отримання коштів за судовими рішеннями, а загальний борг державного бюджету перед усіма українцями становить близько 40 млрд грн. Ми вимагаємо повторного другого читання", - сказав Яценюк.

Спікер Володимир Рибак поставив цю пропозицію на голосування, зазначивши, що з приводу законопроекту будуть проведені консультації. "Якщо домовимося сьогодні, сьогодні повернемося до нього і проголосуємо", - сказав він.

Раніше голова Ради запевнив, що Україна виконає свої зобов'язання перед Європейським Союзом і прийме євроінтеграційні закони. Найважливішими з них, за словами Рибака, є законопроекти про прокуратуру, про судоустрій і виборче законодавство. !zn

Читайте також:

Опозиція і більшість погодили пакет єврозаконів для голосування

Рада не змогла затвердити порядок денний третьої сесії

Депутати у першому читанні підтримали законопроект про виконання судових рішень