UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ухвалила закон про розвиток установок збереження енергії

Закон підтримали понад 300 депутатів.

Верховна Рада ухвалила закон №5436-д про внесення змін до законодавства щодо систем накопичення енергії, передає «Інтерфакс-Україна». За документ, який стосується розвитку установок енергозбереження, проголосували 312 народних депутатів.

Документ встановлює правову базу для розвитку системи накопичення енергії. Закон визначає, що установка збереження енергії – це електроустановка, де зберігається енергії. Водночас її оператор – це  учасник ринку.

Оператором установки закон дозволяє бути фізичним або юридичним особам, за винятком гідроакумулювальних станцій, які провадить діяльність із збереження енергії для її продажу та/або надання допоміжних послуг та послуг балансування.

Читайте також: Суд підтримав енерготрейдерів та заблокував рішення НКРЕКП, що стабілізує ринок електроенергії

Нагадаємо, на початку лютого НКРЕКП на своєму екстреному засіданні запровадила обмежувальні заходи, необхідні для подолання профіциту (надлишку) на ринку електроенергії та стабілізації цін.

Раніше експерти ZN.UA висловили припущення, чому в Україні обвалилися ціни на оптовому ринку електроенергії. На думку аналітиків ZN.UA, єдина причина – таким чином ринок відреагував на включення 15 енергоблоків АЕС.