UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комітет ВРУ рекомендував до другого читання оновлену редакцію законопроєкту про місцеві держадміністрації. Парламент тим часом створив ТСК щодо дій влади Києва

Які нововведення пропонує проєкт закону №4298? 

Депутат від "Слуги народу" та голова підкомітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін повідомив, що комітет рекомендував до другого читання законопроєкт №4298 "Про місцеві державні адміністрації". У повідомленні на своїй сторінці Facebook політик розповів, які нововведення пропонує він: 

"Внаслідок цього ми також маємо додатковий час, щоб розмежувати повноваження між місцевими та державними владами та їх рівнями", - додав депутат. 

Також Безгін повідомив, що Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування діяльності міської влади Києва. "За" - 252 голоси. 

Коментар ZN.UA

Однак замість того, щоб синхронно зайнятися законопроєктом про столицю — а поділ повноважень мера і голови КМДА абсолютно логічний у рамках ухвалення законопроєкту №4298 і запровадження державного нагляду за актами органів місцевого самоврядування — парламент створив ТСК із розслідування дій столичної влади. До чого б це?

Читайте також: Україна на шляху до авторитаризму. Ми можемо перестати відрізнятися від Росії — Кличко

Детальніше про те, як має закінчитись війна між президентом та мером Києва — у статті директора Інституту розвитку територій Юрія Ганущака.

А Михайло Загородній у статті "Державний нагляд за самоврядуванням: чи є консенсус у владі і коли законопроєкт №4298 винесуть у зал?" розставив акценти на тому, де вже спотикалися законодавці, які намагалися завершити реформу системи державного управління, та прогнозує можливі нові підводні камені консенсусу, що намічається.