UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада спробує ухвалити закон про переведення трудових книжок в електронну форму: онлайн

Також депутати заслухають звіт уряду щодо плану вакцинації проти коронавірусу.

Під час засідання 5 лютого народні депутати заслухають звіт уряду щодо результатів проведення карантинних заходів, а також про виконання плану вакцинації населення України від СOVID-19. Про це йдеться у порядку денному Верховної Ради.

Крім того, у другому читанні парламент розгляне законопроект №4489-1 “Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо забезпечення процедури обрання керівника закладу вищої освіти”.

Також в цілому депутати спробують прийняти законопроект №3623  “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі”.

У першому читанні Верховна Рада розгляне проект закону №4318 “Про внесення змін до Закону України "Про культуру" щодо загальних засад надання населенню культурних послуг”.

У другому читанні народні депутати розглянуть законопроект №3132 “Про внесення змін до Закону України "Про Антимонопольний комітет України" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету”.

За основу парламент розгляне проект закону №4361 “Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу”.

Читайте також: Верховна Рада в першому читанні підтримала відновлення конкурсів для держслужбовців

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що перший етап вакцинації українців від коронавірусу стартує в середині лютого, а другий етап вакцинації запланований на березень. Степанов запевнив, що Україна отримає 910 тисяч доз вакцин, в тому числі 210 тисяч доз від Pfizer в рамках глобальної ініціативи COVAX. За його словами, українці отримають паспорти про проведення протиковідної вакцинації, за прикладом європейців, які проживають в Євросоюзі.

Починаючи з весни 2020 року, Максим Степанов декларував, що веде переговори з виробниками вакцин. За цей час до грудня минулого року забезпечити населення вакцинами змогли не тільки багаті Канада, США і країни ЄС. Договори на передзамовлення зробили висновок, наприклад, Еквадор, Коста-Рика, Панама, Ліван, Перу, Філіппіни, Марокко.

Детальніше про те, чи варто Україні сподіватися на те, що затверджений в кінці грудня минулого року план вакцинації буде виконаний, читайте в статті редактора розділу “Соціум”Алли КотлярАнтиділа”.