UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада розгляне кадрові призначення та зміни до Виборчого кодексу:онлайн

Депутати можуть призначити голоів АМКУ та НБУ.

Під час засідання 16 липня Верховна Рада планує розглянути кадрові питання. Про це йдеться у порядку денному, опублікованому на сайті парламенту. 

Імовірно мова йде про призначення Кирила Шевченка на посаду голови НБУ та Ольги Піщанскої очільницею Антимонопольного комітету України. Подання щодо цих двох призначень в Раді зареєстрували напередодні. Окрім того, на цьому тижні голова уряду зареєстрував проект постанови про призначення Олега Уруського віце-прем’єром – міністром з питань стратегічних галузей промисловості України. 

Серед іншого, депутати мають прийняти рішення щодо постанови №3650 “Про утворення та ліквідацію районів”. Документ не раз знімали з розгляду. 

Також парламентарі планують розглянути у другому читанні законопроект №3485 “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства”.  

Повторно в другому читанні депутати мають розглянути проект закону №2398-д "Про оборонні закупівлі". Також у другому читанні Рада повинна розглянути законопроект №2412-д "Про розвідку". 

Читайте також: Призначення Уруського: Шмигаль розраховує на підтримку Ради

Нагадаємо, 15 липня у Верховній Раді зареєстрували два проекта постанов щодо призначення голови АМКУ та очільника Нацбанку України

Окрім того, напередодні керівник апарату Верховної Ради В'ячеслав Штучний написав заяву про звільнення з посади