UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада підтримала за основу законопроект про «тисячу Зеленського»

Остаточне рішення приймуть за скороченою процедурою.

Депутати Верховної Ради прийняли в першому читанні законопроект про зміни до бюджету на 2021 рік, яким передбачено, в тому числі виплата обіцяної президентом Володимиром Зеленським однієї тисячі гривень усім вакцинованим від коронавірусу. Відповідне рішення підтримали 285 депутатів.

Законопроект № 6297 передбачає збільшення дохідної частини програми на надання соціальної допомоги застрахованим особам на територіях, де запроваджено локдаун у зв’язку з поширенням COVID-19 та стимулювання вакцинації. На неї планують витратити 6 мільярдів гривень – 3 мільярди до кінця року та ще 3 на початку 2022-го.

Також депутати прийняли рішення, що остаточний документ закону готуватимуть до голосування у другому читанні за скороченою процедурою.

Читайте також: «Навіть кіт поставить «Дію»: Соцмережі жартують про тисячу Зеленського

Нагадаємо, 15 листопада президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення до українців, в якому пообіцяв виплачувати вакцинованим по 1000 грн (одноразово). При цьому він заявив, що гроші не виплачуватимуть готівкою, їх можна буде витратити лише на певний список послуг: культурні заходи, концерти, театр, кіно, поїздки країною, купівлю книг чи похід до спортзалу. Сплатити бонусом можна і кілька послуг, якщо їхня вартість не перевищує 1 тисячі грн.

Пізніше прем'єр-міністр України Денис Шмігаль розповів, що тисячу гривень зможуть отримати ті, хто зробить два щеплення у період з 19 листопада по 19 грудня, гроші не видаватимуться готівкою – витратити їх можна буде на культурні заходи, подорожі чи абонемент до спортзалу.