UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін вирішив атакувати Україну — Байден

Лідер Сполучених Штатів вдруге цього тижня звернувся до нації щодо ситуації в Україні і заявив, що має підстави думати, що Путін вже ухвалив рішення про вторгнення в Україну.

Президент США Джо Байден вдруге за минулий тиждень звернувся до нації, коментуючи ситуацію, яка складається в Україні на тлі агресії Росії та нарощування російських військ на українських кордонах. Виступ президента транслювався на сайті Білого дому.

Перед тим, як виступити зі зверненням щодо України, Байден провів телефонні переговори з керівниками провідних держав НАТО, керівництвом Альянсу та Європейського Союзу.

Основні тези выступу американського президента:

Вашингтон попередив союзні столиці про "дуже явну можливість" вторгнення Росії в Україну в найближчі кілька днів, що може спричинити масовану атаку на Київ.

Перед цим державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія може почати вторгнення в Україну будь-коли, враховуючи, що Москва продовжує спрямовувати все більше сил до кордону з Україною.

Нагадаємо, ввечері 17 лютого президент США Джо Байден висловив думку, що РФ все ж наважиться на вторгнення в Україну "найближчими днями". Згодом державний секретар США Ентоні Блінкен під час засідання Радбезу ООН повторив цю тезу, додавши, що Москва готується атакувати Київ

Про нову колективну угоду і «пекельні» санкції читайте в статті Дмитра Наталухи ""Будапешт-2": 10 кроків, які зупинять Путіна" для читачів ZN.UA.