UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура закрила справу проти загиблого підозрюваного в нападі на Стерненка

Захист буде оскаржувати таке рішення через його формулювання.

Прокуратура закрила справу проти підозрюваного в нападі на одеського активіста Сергія Стерненка, повідомив його адвокат Станіслав Свириденко.

Як розповів захисник "Українській правді", справу закрили 10 червня у зв'язку зі смертю підозрюваного. Адвокат каже, що дізнався про закриття провадження лише під час засідання суду, в якому загиблому Івану Кузнєцову оскаржували підозра в хуліганстві.

Свириденко заявив, що буде оскаржувати постанову про закриття справи, тому що захист Кузнєцова не влаштовує формулювання "у зв'язку зі смертю".

Захист вважає, що виробництво повинно бути закрито за відсутністю події або складу злочину.

Читайте також: Нетаньяху оголосив про повний карантин в Ізраїлі з 7 по 10 квітня

Увечері 24 травня 2018 року на одеського активіста Сергія Стерненка напали неподалік від його будинку двоє зловмисників. Під час зіткнення активіст отримав ножове поранення руки, а один з нападників – смертельне поранення в область живота. Стерененко стверджує, що завдав поранення нападникам ножем, який відібрав у них же.

Під час нападу на Стерненка був убитий 25-річний Іван Кузнєцов. Другого нападника – 30-річного Олександра Ісайкула поліція відпустила в статуті свідка. Згодом йому оголосили підозру, однак у розшуковій базі СБУ його даних немає досі. Це був уже третій збройний напад на Стерненка. Під час першого він отримав різані рани, під час другого – вогнепальне поранення.

У жовтні 2019 року справу Стерненка передали до слідчого управління СБУ у зв'язку з можливою причетністю одеських поліцейських до організації нападу на активіста.

Стерненко та інші одеські активісти вважають, що за терором проти них стоять мер міста Геннадій Труханов та близькі до нього бізнесмен Володимир Галантерник і кримінальний авторитет Олександр Ангерт ("Ангел"), які фактично монополізували корупцію в Одесі. А місцева поліція і прокуратура фактично захищають інтереси цього угруповання.

Докладніше читайте в матеріалах оглядача ZN.UA Інни Ведернікової "Справа Стерненка. Хроніки реваншу" і "Підозра, що може підірвати Україну?".