UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол ЄС: Кримінальні справи не перешкоджають помилуванню Тимошенко

За словами Яна Томбінського, щодо осіб, справи яких ще відкриті, діє презумпція невинності.

Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що будь-які кримінальні справи, відкриті проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, не можуть перешкоджати її помилування.

"Питання помилування можна поставити тільки стосовно тих осіб та в таких обставинах, коли судовий процес вже закінчено. Щодо осіб, справи яких ще відкриті, діє презумпція невинності, яка є домінантним принципом правової системи", - цитує Ліга.net посла ЄС.

"Тому я не розумію, в чому зв'язок інших справ, які досі відкриті", - додав Він. Відповідаючи на питання про те, чи зменшаться шанси України на підписання угоди про асоціацію з ЄС, якщо Тимошенко не звільнять з ув'язнення до саміту у Вільнюсі, Він сказав, що це відповідальність лідерів України та Європейського Союзу, але також потрібно зважити, які кошти з цим пов'язані.

Нагадаємо, на початку жовтня спостерігачі від Європейського парламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс передали президенту України Віктору Януковичу клопотання про помилування екс-прем'єра "для юридичної легалізації можливості виїзду Тимошенко за кордон".

Напередодні Міндоходів початок судовий розгляд в судах США і Швейцарії щодо причетності Тимошенко до великих розкрадань - 200 млн доларів. У ПР заявили про неможливості відправлення Тимошенко на лікування, поки вона не розрахується з боргами. !zn

Читайте також:

Яценюк: "Регіонали" хочуть зірвати підписання Угоди про асоціацію

Регіонали вважають неможливою відправку Тимошенко на лікування, поки вона не розрахується з боргами

Проти Тимошенко стартував новий судовий процес - про розкраданні 200 млн доларів