UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол Фельдгузен не пов'язує ризик ескалації у Донбасі та газовий транзит через Україну

Твердження на кшталт «Росія нападе на Україну, щойно буде запущено «Північний потік-2 »», дипломат вважає спекуляцією.

Українські політики, говорячи про ризики «Північного потоку-2» для України, часто називають серед них можливу ескалацію боїв у Донбасі, мовляв, тільки загроза зриву транзиту російського газу через українську територію зупиняє агресора. Пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен вважає такі міркування спекуляцією.

«Розмірковувати, що Росія може напасти на Україну, якщо не буде газового транзиту, – це спекуляція. Ми не знаємо, станеться це чи ні», - наголошує вона у розмові з редакторкою відділу міжнародної політики ZN.UA Тетяною Силіною.

На думку дипломата, навіть демонстративно агресивна поведінка Росії не може гарантувати ескалацію в Донбасі. Однак це зовсім не означає, що Україні можна розслабитися.

«Те, що, як на мене, треба зробити, так це зміцнити Україну в цілому. Одна зі складових безпеки - економічна. Я дуже хотіла б, щоб Україна швидше стала такою успішною країною, якою вона може бути», - додає пані посол.

Пані посол відзначає прогрес, якого наша країна досягла за роки незалежності, але вважає, що варто працювати ще більше. Підйомним завданням Фельдгузен вважає зробити так, щоб Україна стала об'єктом інтересу для інвесторів №1 в Європі.

Читайте також: Кандидати у канцлери Німеччини пригрозили РФ зупинкою "Північного потоку-2"

Докладніше про те, які загрози несе для безпеки України реалізація російського проєкту і як протидіяти їм, читайте в інтерв'ю Тетяни Силіної із пані послом Німеччини Анкою Фельдгузен «Усі бояться бути з Росією в прямій війні».