UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко назвав ПДЧ для України в НАТО питанням національної безпеки

Президент визнав, що Україна поки що не відповідає вимогам Альянсу.

Президент України Петро Порошенко заявив, що отримання Плану дій щодо членства в НАТО є найважливішим завданням для української держави.

"Найбільш важливо для нас зараз - це прийняття плану дій щодо членства в НАТО", - сказав глава держави в ході зустрічі зі студентами Київського національного університету ім. Тараса Шевченка у п'ятницю, 8 червня.

Президент підкреслив, що ця задача є питанням національної безпеки. Разом з тим він визнав, що Україна поки що не відповідає стандартам Північноатлантичного альянсу.

"Ми повинні рішуче проводити реформи всередині країни, і далі ніхто не питатиме, чи приймати Україну, чи ні. Оскільки Європі без України буде набагато гірше, ніж Європі з Україною", - підсумував Порошенко.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко візьме участь у липневому саміті НАТО в Брюсселі.

на весняній сесії Парламентська Асамблея НАТО висловилася за інтеграцію України та Грузіїдо структур Альянсу.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомив про плани України приєднатися до військово-політичного блоку НАТО протягом найближчих 10 років.

Як повідомлялося, 17 січня РНБО схвалила проект закону "Про національну безпеку", який передбачає законодавче закріплення планів України на членство в НАТО та Євросоюзі.

У розробці законопроекту брали участь експерти з НАТО, США та ЄС.

Прийнятий у 2017 році закон №6470 про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо зовнішньополітичного курсу України)також визначає членство України в НАТО як стратегічний зовнішньополітичний пріоритет держави.

У червні 2016 року президент Петро Порошенко підписав Стратегічний оборонний бюлетень України– документ оборонного планування, розроблений з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року, який передбачає курс на інтеграцію України до НАТО.