UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща має бути готовою до інших падінь ракет внаслідок агресії РФ – Дуда

Внаслідок падіння ракети на території Польщі загинуло двоє людей.

Польща має бути готовою до інших падінь ракет на своїй території внаслідок російської агресії, спрямованої на сусідню Україну, заявив президент Польщі Анджей Дуда під час «Конгресу 590» у Жешуві.

«На жаль, у певному сенсі ми повинні бути готові до того, що ситуації, пов’язані з різними нещасними випадками внаслідок війни, можуть повторитися. Я сподіваюся, що такого не буде, і ми робимо все можливе, щоб такого не сталося», - цитує польського президента «Укрінформ».

За словами Дуди, від такої ситуації, яка трапилася у вівторок у Пшеводуві, складно захиститися. Польські військові експерти переконують, що «жодна система ППО не встигла б перехопити цю ракету над територією Польщі у момент, коли вона летіла до місця падіння».

Читайте також: США і союзники проведуть зустріч для обговорення запуску балістичної ракети КНДР

Внаслідок падіння ракети у селі Пшеводув Люблінського воєводства неподалік від польсько-українського кордону 15 листопада загинуло двоє людей. Наразі триває слідство, яке має встановити, чия це була ракета - російська, яка мала на меті атакувати західну Україну, але промазала, або ракета української ППО, яка намагалася збити російську ракету. У будь-якому випадку відповідальність за трагедію і Польща, і інші західні країни покладають на Росію, бо цієї ситуації не трапилося б, якби РФ не розв’язала війну.