UA / RU
Підтримати ZN.ua

Політика поступливості уряду ФРН щодо РФ зазнала краху - посол

В Україні розраховують, що м'яка політика щодо Путіна залишиться в минулому.

Україна розраховує, що новий уряд ФРН припинить політику поступливості у відносинах з Росією. Таку думку висловив посол України в ФРН Андрій Мельник в інтерв'ю газеті Neue Osnabrucker Zeitung в понеділок, 11 жовтня.

"Ми виходимо з того, що все, що заяви, які прозвучали в період передвиборної кампанії в Німеччині на користь нового жорсткого курсу по відношенню до Москви не будуть забуті, а їх втілять в конкретні дії. Попередня політика умиротворення з боку Берліна по відношенню до Росії зазнала краху", - заявив Мельник. "Ми сподіваємося, що майбутній уряд ФРН скоректує минулі помилки в занадто поступливому, майже наївному поводженню з Росією", - додав він.

Мельник також закликав майбутній уряд ФРН визнати в коаліційному договорі "Північний потік - 2" величезною загрозою з точки зору політики безпеки і заморозити проект.

За словами посла, уряд ФРН на сьогодні відкидає прямий зв'язок між різким зростанням цін на газ і деструктивною політикою Кремля.

Також посол вважає, що Німеччина і наступна коаліція повинні запустити, нарешті, перспективу вступу України в ЄС.

"Цю стратегічну амбівалентність потрібно терміново усунути. Тут Німеччина і наступна коаліція має відігравати головну роль і, зробивши відважний зовнішньополітичний якісний стрибок, запустити, нарешті, перспективу вступу України в ЄС", - підсумував він.

Читайте також: Президент Польщі назвав "Північний потік-2" стратегічною помилкою євроатлантичної спільноти

Як повідомлялося, минулого тижня завершився Варшавський безпековий форум, на якому питання енергетичної стійкості було одним з ключових. Один з основних висновків цієї дискусії - найбільш стійкою до будь-яких енергетичних криз є саме Україна. Детальніше про розчарування форматом дискусії на тему "Північного потоку-2" і темах майбутнього саміту Україна-ЄС читайте в інтерв'ю Тетяни Силіної з віце-прем'єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною "« У деяких елементах Україна фактично вже є членом Європейського Союзу»"