UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Плівки Вовка": захисту суддів ОАСК дали 8 місяців на ознайомлення з матеріалами справи

САП зможе відправити справу про "плівки Вовка" до суду в червні 2022 року.

Вищий антикорупційний суд на засіданні 13 жовтня дав 8 місяців стороні захисту на ознайомлення з матеріалами у справі про можливе захоплення влади суддями Окружного адмінсуду Києва. Про те повідомляє прес-служба суду.

"Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ і встановила підозрюваним і їх захисникам термін для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування до 15 червня 2022 включно. Після закінчення зазначеного часу сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів вказаного кримінального провадження. Постанова оскарженню не підлягає", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Плівки Вовка»: ВАКС відмовився обмежити підозрюваним час для ознайомлення з матеріалами справи

Нагадаємо, 17 липня минулого року НАБУ вручило підозри голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, шістьом суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку. Їх підозрюють у спробі захоплення державної влади. Підозри НАБУ і САП грунтуються на вивченні записів розмов в кабінеті Вовка.

Самого Вовка двічі оголошували в розшук. Детальніше про те, до чого справа ОАСК може привести країну, і чи вистачить цього разу сил і доказів у НАБУ, щоб довести розпочату справу до обвинувального вироку в суді, читайте матеріалах Інни Ведернікової «Вовки. Майстер-клас від НАБУ» і «Вовки. Майстер-клас від НАБУ-2». У чому секрет недоторканності суддів ОАСК - в матеріалі Олександра Леменова «Суд, що загрожує Державі» на сайті ZN.UA.