UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перший помічник Зеленського розповів, чим займається й які питання вирішує в ОПУ

Від початку роботи на Банковій Шефір закріпив за собою комунікацію з великим бізнесом та експертами.

Перший помічник президента України Сергій Шефір займається «аналізом ситуацій» для підготовки майбутніх рішень Володимира Зеленського та відповідає за комунікацію голови держави з великим бізнесом.

«У мою компетенцію входять завдання, які переді мною ставить президент. Один з напрямків моєї роботи - вивчити ситуацію, зрозуміти проблему, якщо вона є, проаналізувати різні точки зору, експертні оцінки та запропонувати можливі рішення», - розповів він у розмові з журналістами «Нового времени».

Крім того, від початку роботи в Офісі президента Шефір взяв під контроль комунікацію з фінансово-промисловими групами. «Він одразу застовпив за собою цей напрямок», - каже одне з обізнаних джерел в команді Зеленського.

«Так, це не секрет. Я спілкуюся з великою кількістю людей. Зокрема і з представниками великого бізнесу. Я надаю президенту адекватну картину того, як ту чи іншу ситуацію сприймають в різних бізнес-колах», - коментує сам радник Зеленського.

За інформацією журналістів, Шефір також погоджував «ієрархію» партії влади на місцевих виборах у Житомирській, Чернігівській і Полтавській областях, і курирував вибори в рідному для президента Кривому Розі. Сам він заявив, що не займався мікро-менеджментом, а пропонував «вирішення тих чи інших питань».

Сергій Шефір стверджує, що користується лише допомогою секретаря-референта. Крім того, Шефір офіційно не керує жодним з підрозділів ОП України, а помічником Зеленського працює на безоплатній основі.

Читайте також: На призначенні Венедіктової генпрокурором наполягали Єрмак і Шефір – експерт

Нагадаємо, 31 серпня журналісти проєкту «Схеми» зафіксували, як перший помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір таємно відвідував маєток бізнесмена Ріната Ахметова під Києвом. Шефір стверджував, що «не робив нічого протизаконного», у пресслужбі Зеленського й Ахметова про цю зустріч вважали за краще не згадувати.

Раніше «Українська правда» із посиланням на джерела у фракціі «Слуги народу» повідомила, що Ринат Ахметов щомісяця виділяє по 2-2,5 млн доларів на фінансування президентської політсили.

Пресслужба Ахметова і партія «Слуга народу» категорично спростували цю інформацію. Однак редакція ZN.UA інформує своїх читачів про те, що ми ставимо під сумнів ці заяви.

Як писало ZN.UA, Сергій Шефір, а також експрем'єри Володимир Гройсман і Арсеній Яценюк – часті гості в будинку Ахметова. Докладніше читайте в матеріалі, присвяченому Вінниці, у спецпроекті про місцеві вибори «Країна по поличках».