UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парубій підписав закон про антикорупційний суд

Голова Ради підписав закон під час спільного брифінгу голів парламентів України, Грузії і Молдови.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон "Про Вищий антикорупційний суд" під час спільного брифінгу голів парламентів України, Грузії і Молдови в рамках конференції "Грузія, Молдова та Україна: посилення міжпарламентськогу компоненту регіонального і безпекового співробітництва та розвитку взаємодії з ЄС і НАТО".

Нагадаємо, 7 червня Верховна Рада прийняла закон "Про Вищий антикорупційний суд". Президентський законопроект №7440 у другому читанні і в цілому підтримали 315 народних депутатів. За закон голосували більшість фракцій і депутатських груп за винятком "Опозиційного блоку" і "Радикальної партії".

Згідно з законом, Громадська рада міжнародних експертів може ветувати кандидатуру судді антикорупційного суду, якщо таке рішення підтримають не менше трьох членів Ради з шести. Це вето можна подолати на спільному засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів (яка складається з 22 членів) і Ради експертів більшістю голосів. Однак за подолання вето мають висловитися мінімум три члени Ради.

Детальніше про законопроект читайте в матеріалі Анастасії Красносільської "Антикорупційний суд: за що проголосував парламент" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".