UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОП досі не прокоментував переговори Байдена та Путіна: Никифоров назвав причину

Там заперечують перенесення розмови з українським президентом.

У Володимира Зеленського все ще не коментують вчорашні переговори Джо Байдена та Владіміра Путіна, позаяк завтра запланована окрема розмова президентів України та США. Про це розповів прессекретар українського глави держави Сергій Никифоров, інформує УП

"Реакція Офісу президента буде після розмови Зеленського з президентом США Байденом. Публічні комюніке не віддзеркалюють двох годин розмови, тому давайте все йтиме своєю чергою – і вже, коли отримаємо інформацію з перших вуст, а не з комюніке чи через ЗМІ, тоді і будемо реагувати", - зазначив Никифоров. 

Він додав, що держсекретар США Ентоні Блінкен перед вчорашнім самітом президентів повідомив нашу сторону про порядок денний, а в "України є повна довіра до її партнерів".

Никифоров також зазначив, що США не переносили переговори Зеленського та Байдена. З самого початку була домовленість щодо того, що їх розмова відбудеться після саміту з Путіним - 9 грудня. 

Читайте також: Реакція Кремля на переговори з Байденом — близька до істерики

Нагадаємо, учора відбулася відеорозмова президентів США Джо Байдена та Росії Владіміра Путіна, присвячена українському питанню. А якщо точніше - інформації про можливе вторгнення РФ в нашу країну вже цієї зими. 

Під час переговорів глава Білого дому дав зрозуміти російському колезі, що не зважатиме на "червоні лінії" РФ у питанні розширення НАТО. Це стало відповідь на заклик Путіна надати Росії юридичні гарантії того, що Альянс не буде розширюватися на схід. 

Також Байден заявив, що США та союзники дадуть відповідь рішучими економічними та іншими санкціями у разі військового вторгнення Росії на територію України.

А ось Путін під час розмови знову спробував зняти з Росії відповідальність за продовження бойових дій на Донбасі, звинувативши Україну в "деструктивній лінії", спрямованій на повний демонтаж мінських угод та домовленостей у "Нормандському форматі". 

У сучасних обставинах відбувається випробування стратегічного партнерства України та США на міцність: реальною загрозою чергової російської навали, коли цілком очевидно, що Путін та російська дипломатія виробили імунітет до заяв про "рішучу підтримку" та "серйозну стурбованість". Докладніше – у статті Олега Шамшура "Ворог біля воріт: хто і як може зупинити Путіна" у ZN.UA.