UA / RU
Підтримати ZN.ua

Очільниця Мінсоцполітики Лазебна йде у відставку

Цього тижня Лазебній призначили заступницю без досвіду роботи і необхідної освіти.

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна подала заяву про відставку.

«У Верховну Раду України надійшла заява Лазебної Марини Володимирівни про відставку з посади Міністра соціальної політики України», - написав у Telegram представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

10 липня заступницею Лазебної з питань європейської інтеграції призначили 25-річну Ганну Сергєєву. Новопризначена чиновниця не має необхідних для цього освіти та досвіду роботи.

На держслужбі Сергєєва працює рік, до цього працювала директором фірми «Сервіс Ревізор», яка надавала послуги салонам краси, а також займалася «громадською діяльністю соціального спрямування».

Читайте також: Блогерку без досвіду роботи призначено заступником міністра соцполітики із зарплатою більше, ніж в Президента

Марина Лазебна очолила міністерство у березні 2020 року, ставши частиною команди Дениса Шмигаля, який очолив уряд після відставки Олексія Гончарука.

У серпні 2019 року Лазебна очолила Державну соціальну службу. Раніше працювала у Мінсоцполітики (департамент праці та зайнятості), керувала Державною службою зайнятості до її ліквідації 2014 року.

Докладніше про пріоритети міністерки та її бачення правильної моделі соціальної політики читайте в інтерв’ю Марини Лазебної, з якою для читачів ZN.UA поспілкувалася Алла Котлярчастина 1 та частина 2.