UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обрано новий склад Громадської ради доброчесності

До її складу увійшли 20 людей.

Глава правління Фундації DEJURE Михайло Жернаков заявив, що у понеділок, 14 серпня, збори громадських об'єднань вибрали новий склад Громадської ради доброчесності, яка має допомагати оновленій Вищій кваліфікаційній комісії суддів України з оцінкою доброчесності суддів.

До складу ГРД увійши:

Читайте також: Рада ухвалила закони, які мають розблокувати розгляд дисциплінарних скарг щодо суддів

Також збори ГО обрали запасних членів ГРД на випадок виходу зі складу обраних членів:

"Це сильний і спроможний склад - адвокати, журналісти і правозахисники і інші представники ГО, які багатьом добре відомі завдяки своїй публічній діяльності", - наголосив Жернаков.

За його словами, спільні завдання перед ВККС і ГРД стоять дуже серйозні, зокрема: добір близько 700 суддів на вакантні посади в апеляційних судах та закінчення кваліфікаційного оцінювання майже 2000 суддів, розпочате ще в 2015 році.

Повноваження Громадської ради доброчесності у процесі добору суддів на посаду планують розширити та вдосконалити, також громадськість буде залучена і до перевірок Вищої ради правосуддя суддів Верховного суду, розповів в інтерв’ю Інні Ведерніковій для ZN.UA голова  парламентського комітету з питань правової політики Денис Маслов.