UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова міністерка оборони Німеччини закликала посилити санкції проти Путіна та його оточення

Ламбрехт назвала РФ агресором.

Нова міністерка оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт виступила за посилення персональних санкцій проти представників російської влади. Зокрема президента РФ Владіміра Путіна та його оточення, зазначила Ламбрехт в інтерв'ю Bild.

"Агресор – Росія. Ми маємо зробити все можливе, щоб зупинити ескалацію. Це також включає погрозу жорсткими санкціями", – сказала міністерка.

За її словами, винні в агресії повинні відчувати особисті наслідки, наприклад, що вони більше не можуть поїхати на Єлисейські поля до Парижа за покупками.

На запитання, чи можливе розміщення солдатів НАТО в Україні, Ламбрехт відповіла, що необхідно вичерпати всі варіанти дипломатії та економічних санкцій, а подальші кроки мають бути чітко узгоджені в Альянсі.

Читайте також: У Сенаті США домовилися щодо санкцій проти «Північного потоку-2» – Politico

Видання СNN писало, що США вводитимуться санкції проти Росії у разі її вторгнення в Україну в кілька раундів, енергетичні – в останню чергу.

Про нюанси україно-російських дипломатичних баталій навколо угоди про "нульовий варіант", інтереси Києва і Москви читайте у статті Володимира Кравченка "Нові претензії Путіна: чого ще він хоче від України".

Детальніше про шантаж Кремля, пріоритети Вашингтона та інтереси Пекіна у протистоянні Москви з колективним Заходом читайте у статті Сергія Корсунського "Імперія Путіна готується завдати удару у відповідь: чого очікувати Україні".