UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова коаліція Німеччини планує відмовитися від вугільної генерації вже до 2030 року

Коаліційну угоду партії мають затвердити упродовж 10 днів.

Нова коаліція майбутнього уряду Німеччини — "Соціал-демократи", "Зелені" та "Вільні демократи" в рамках коаліційної угоди трьох партій затвердили концепцію відмови Німеччини від вугільної генерації на 8 років раніше запланованого спочатку терміну, а саме до 2030 року, повідомляє Інтерфакс- Україна.

У планах коаліції вивести Німеччину до 2030 року на рівень споживання електроенергії за рахунок відновлюваних джерел на 80% від усього обсягу необхідної країні енергії, хоча спочатку планувалося вийти на показник лише у 65%.

Потужність сонячних електростанцій планується довести до 200 ГВт, офшорних вітроелектростанцій — до 30 ГВт, тоді як потужності електролізерів для виробництва "зеленого" водню мають становити 10 ГВт до 2030 року.

Також в амбітних планах коаліціантів довести кількість електромобілів у країні до 15 млн одиниць до 2030 року.

Понад 40 країн під час конференції ООН з клімату (COP26) підписали декларацію про припинення фінансування нових вугільних електростанцій.

Читайте також: G7 в цьому році припинить держфінансування вугільних електростанцій

Раніше повідомлялося, що Україна зобов'язалася відмовитись від вугільної енергетики протягом 20 років.

Про те, скільки нам коштуватиме Екореволюція лише до 2030 року, читайте у статті Романа Яненка "Глазго: як Україні не стати кліматичним відщепенцем?"

За даними громадських активістів, вугільні ТЕС олігарха Ріната Ахметова забруднюють повітря більше, ніж вся енергетика Європи.