UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова агресія Кремля призведе до серйозних наслідків – Столтенберг

Генсек НАТО обговорив  із прем'єром Нідерландів  ситуацію біля українських кордонів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у понеділок, 30 січня, провів телефонну розмову з прем'єром Нідерландів Марком Рютте щодо ситуації біля українських кордонів, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Поговорив із прем'єром Марком Рютте та подякував Нідерландам за внесок у діяльність НАТО й обговорив нарощення російської військової присутності в Україні та поблизу неї", -наголосив  Столтенберг.

Генсек наголосив: "Союзники дали ясно зрозуміти, що нова агресія призведе до серйозних наслідків. Ми старанно працюємо над політичним рішенням і готові до діалогу".

У січні прем'єр Нідерландів заявив, що не бачить політичних перешкод для постачання зброї Україні. Рютте зазначив, що ЄС має можливість запровадити стосовно Москви "суворі санкції".

Глава уряду Нідерландів планує відвідати Україну в лютому.

Читайте також: Зі зростанням напруженості на наших східних кордонах єдність залишається нашою силою — Жозеп Боррель

Нагадаємо, 28 січня глава Міноборони Олексій Резніков заявив, що на кордоні з Україною перебуває близько 112 тисяч військових РФ. За словами міністра, разом із морською та авіакомпонентою їх кількість досягає близько 130 тисяч.

Видання Reuters тим часом повідомляє, що Росія збільшила на кордоні з нашою державою кількість запасів крові та інших медматеріалів. Американські експерти вважають це ще одним підтвердженням того, що Москва готується до нападу. 

Україна, Велика Британія та Польща створюють нове об'єднання. Що від нього чекати і що про нього відомо у статті Володимира Кравченка "Дружба проти Путіна".