UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Не здивовані»: у «Голосі» відреагували на заяву Притули

У політсилі закидають Притулі «амбітність та бажання посад», сам він пояснює своє рішення відходом керівництва партії від початкових засад.

Політична партія «Голос» оприлюднила заяву у зв’язку із бажанням Сергія Притули залишити лави політсили. У партії вважають, що причиною такого рішення стали амбіцій колишнього шоумена і чинного політика.

«Ми не здивовані тим, що особисті амбіції Сергія Притули і бажання отримати керівні посади будь-якою ціною взяли гору над спільною ціллю – побудувати велику ліберальну партію в України та спільно втілювати всі програмні обіцянки, задекларовані протягом двох виборчих кампаній, у тому числі і паном Сергієм», - йдеться у заяві.

Сам Притула стверджував, що йде з партії через незгоду з позицією нового керівництва політсили, котре «віддалилось від початкових засад настільки далеко, що можна констатувати точку неповернення».

У політсилі нагадали: оголошення про вихід з партії недостатньо, тож у «Голосі» чекають на письмову заяву Сергія Притули про вихід.

«Ми вітаємо Сергія Притулу з тим, що він зрештою визначився зі своїми політичними планами. (…) Бажання окремих партійців «Голосу» відмовитися від програмних засад, ліберальної ідеології, обіцянок, даних під час виборів, і йти своїм політичним шляхом жодним чином не зупиняє процес розбудови партії», - наголошується у заяві.

У «Голосі» також натякнули на те, що після виходу з лав партії Притула може зосередитися на власному політичному проєкті. Втім, сам він про такі наміри не повідомляв, обмежившись заявою про те, що не йде з політики і «має що запропонувати тим, хто й надалі хоче робити щось хороше для держави». 

Читайте також: Партія "Голос" проведе з'їзд в липні

У лютому Сергій Притула залишив керівництво партії «Голос». До цього він був заступником голови і членом політради партії. Він також був кандидатом у мери Києва від «Голосу» на місцевих виборах у 2020 році.

Раніше повідомлялося про розкол у парламентській фракції «Голосу». Політрада партії попередила депутатів, які підтримали законопроєкт №5133 про внесення змін до порядку призначення на посади та звільнення очільників ДБР і НАБУ про виключення з партії якщо вони ще раз «завдадуть їй шкоди».

Документ передбачає, що Верховна Рада зможе давати згоду на призначення президентом України директора НАБУ. Кандидатів обиратимуть за допомогою конкурсу. Також законопроєкт пропонує надати Верховній Раді такі ж повноваження у випадку призначення президентом голови ДБР. 

Тоді в партії визнали, що у них є проблеми у фракції, і пообіцяли відреагувати на факти «порушення партійної та фракційної дисципліни»

Своєю чергою члени фракції, яким пригрозили виключенням з політсили, виступили із вимогами переобрати керівництво партії та провести її позачерговий з’їзд.