UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не Росія, а Європа потребує гарантій безпеки від Кремля – Яблонський

Заступник глави МЗС Польщі заявив, що вважати, що РФ має право вимагати від будь-кого гарантій безпеки – це стратегічна помилка.

Заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський заявив, що вважати, що РФ має право вимагати від будь-кого гарантій безпеки – це стратегічна помилка, інформує WNP.

"Надзвичайно важливо жодним чином не вдаватися до таких міркувань, що Україна нібито поступиться РФ частину своєї території, або що Росія має право очікувати гарантій безпеки від будь-кого… Це просто стратегічна помилка – такі міркування. Не Росії сьогодні потрібні гарантії безпеки, а Європі потрібні гарантії безпеки з боку РФ", – наголосив Яблонський.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявляв, що Захід має подумати, як задовольнити потреби Росії у гарантіях безпеки, якщо президент Владімір Путін погодиться на переговори щодо припинення війни в Україні.

Читайте також: Арахамія назвав умови, за яких Україна готова обговорювати гарантії безпеки для Росії

Нагадаємо, що останнім часом росіяни активно говорять про бажання вести перемовини, але не демонструють реальної готовності домовлятися. Більшість експертів та політиків на Заході вважають, що таким чином Путін та його оточення намагаються виграти час для відновлення виснаженої армії і нового наступу навесні