UA / RU
Підтримати ZN.ua

На засіданні фракції "Слуги народу" приїхав Зеленський

Президентська фракція обговорить кадрові перестановки у Кабміні, що будуть винесені на голосування в середу.

Фракція "Слуги народу" проводить збори напередодні позачергового засідання Верховної Ради. До депутатів приєднався президент Володимир Зеленський, передає LB.ua. Президентський кортеж під'їхав до будівлі парламенту в 19:20 вівторка, 3 березня.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомляв, що фракція обговорить кадрові зміни в Кабміні, які будуть винесені на голосування в середу. Він також анонсував участь Зеленського зборах фракції.

Спікер Дмитро Разумков на вимогу президента Володимира Зеленського призначив на 4 березня позачергове засідання Верховної Ради.

До порядку денного засідання включені кадрові питання в уряді, звіт керівників правоохоронних органів і кілька законопроектів. Поки що жодних кадрових рішень не прийнято, вони обговорюватимуться і прийматимуться на засіданні фракції "Слуги народу".

Голова президентської фракції Давид Арахамія підтвердив, що деяких міністрів планують замінити. Однак називати їх імен він не став. А Дмитро Разумков повідомив, що заяви прем'єра Олексія Гончарука про відставку до Ради не надходило.

Прем'єр-міністр також стверджує, що не писав заяви. Хоча після публікації скандальної прослушки у січні чомусь подавав заяву про відставку президентові, а не парламенту. Проігнорувавши тим самим Конституцію України.

За даними ZN.UA, Зеленський планує замінити міністра оборони Олексія Загороднюка. Оточення президента пропонує йому три різні кандидатури.

Також Рада може проголосувати за призначення нових міністра охорони здоров'я, міністра соцполітики, міністра окупованих територій і віце-прем'єра з промисловості.

Про свою можливу відставку, а також про розбіжності з головою ОП Андрієм Єрмаком розвовідав міністр закордонних справ Вадим Пристайко.