UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст ініціював люстраційну перевірку директора ДБР Труби

Екс-прокурор Роман Труба ще не проходив передбачену законом перевірку.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, який раніше працював в органах прокуратури, не проходив люстраційної перевірки перед призначенням на посаду.

У зв'язку з цим Міністерство юстиції направило до Адміністрації президента запит на проведення відповідної процедури щодо Труби.

"Мін'юст відстежує призначення чиновників для запобігання призначення на посади осіб, що відповідають критеріям здійснення очищення влади", - повідомила директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Анастасія Задорожна на своїй сторінці у Facebook увечері у вівторок, 19 листопада.

Вона також опублікувала фотокопію спрямованого на Банкову запиту.

6 листопада 2017 року конкурсна комісія директором ДБР обрала Романа Трубу, а його першим заступником - Ольгу Варченко. 22 листопада, президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань.

Зазначимо, що за інформацією DT.UA, секретар РНБО Олександр Турчинов погоджував із президентом Петром Порошенком кандидатуру Романа Труби у зв'язку із дискредитацією "кандидата від Банкової" Олексія Горащенкова.

Детальніше про результати відбору керівництва ДБР і його політичні наслідки читайте в матеріалі Олександра Леменова "ДБР: незалежному органу - залежне керівництво" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".