UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель не помітила готовності Києва виконати умови для асоціації

За словами канцлера ФРН, поки не видно, щоб Україна була готова створити передумови для можливого підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом

Канцлер ФРН Ангела Меркель не бачить готовності України виконати умови, необхідні для укладення Угоди про асоціацію з ЄС.

"Сьогодні я повинна вам сказати, що поки не видно, щоб Україна була готова створити передумови для можливого підписання", - заявила Меркель, виступаючи в понеділок, 18 листопада на позачерговому засіданні бундестагу. Вона також зазначила, що цю тему обговорюватимуть міністри закордонних справ ЄС на зустрічі у Брюсселі в понеділок і вівторок.

Україна сподівається підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада. Проте поки не виконано декілька умов. Одна з них - звільнення екс-прем'єра, лідера опозиції Юлії Тимошенко.

- Рада ЄС обговорила українську тему: питання асоціації залишається відкритим

Умова про звільнення Тимошенко, яка понад 1,5 року знаходиться на лікуванні у лікарні в Харкові, є найскладнішим для Києва. Можливим виходом із ситуації міг би стати закон, який дозволив би направити екс-прем'єра на лікування за кордон. Однак парламентарії поки не змогли прийти до єдиного рішення, щоб прийняти документ, який влаштував би і владу, і опозицію.

Раніше у понеділок міністри країн ЄС обговорили виконання Києвом висунутих рік тому критеріїв, які є умовою для підписання Угоди про асоціацію.

За результатами засідання рада міністрів не прийняла жодного рішення щодо можливого підписання асоціації, але висловив готовність зробити це в будь-який момент, аж до саміту у Вільнюсі у разі виконання Києвом необхідних умов. !zn

Читайте також:

Регіонали забракували всі законопроекти з питання Тимошенко

Невирішене питання Тимошенко не збентежило МЗС: Кожара переконаний, що угоду з ЄС підпишуть

Тимошенко згодна прийняти будь-які пропозиції місії Кокса-Кваснєвського заради євроінтеграції України

Регіонали вважають неможливою відправку Тимошенко на лікування, поки вона не розрахується з боргами