UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лещенко назвав наступного після Саакашвілі кандидата на позбавлення громадянства

За словами депутата, Порошенко активно готується до другого терміну.

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко вважає, що наступним кандидатом на позбавлення українського громадянства є перший заступник директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава.

"Наступний, кого Порошенко позбавлятиме громадянства - це перший заступник голови НАБУ Гізо Углава. Людина непублічна, але дуже впливовий. Таким чином, Банкова продовжуватиме сценарій знищення НАБУ", – написав Лещенко на своїй сторінці у Facebook увечері в середу, 26 липня.

За словами політика, ці дії є підготовкою Порошенка до другого президентського терміну.

Нагадаємо, 26 липня у Державній міграційній службі України повідомили, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеїла Саакашвілі громадянства. Підставою для рішення стало те, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті, що перебуває в розшуку на батьківщині.

Нагадаємо, 24 травня стало відомо, що співробітники Генеральної прокуратури України почали розслідування стосовно першого заступника директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углави за підозрою в приховуванні громадянства Грузії при прийомі на роботу й ухиленні від сплати податків. У свою чергу замдиректора НАБУ розцінив відкриту проти нього справу як тиск на Бюро.

Наступного дня НАБУ зареєструвало зустрічне кримінальне провадження за фактом втручання ГПУ в роботу Бюро.