UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба закликав реально оцінювати можливість України вступити в ЄС

Він переконує, що переговори тривають, проте наша сторона прагне конкретних економічних результатів. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що Євросоюз зараз переживає не найкращі часи, тому необхідно тверезо оцінювати шанси України стати його членом. Про це він зазначив під час останнього брифінгу, який публікує пресслужба МЗС. 

"ЄС переживає непрості часи. Як писав класик, не той вже Миргород і річка Хорол не та, так і тут - не той вже Брюссель і річка Ельба не та ... Багато є проблем, і ми бачимо, як важко дається євроінтеграція балканським країнам. Я вважаю, що ми повинні бути реалістичними ідеалістами. Вірити в краще - що отримаємо те, що хочемо, але реально зважувати можливості отримати це саме зараз", - заявив Кулеба.

Він зазначив, що наразі між Україною та ЄС триває переговорний процес. Проте в МЗС цікавляться не великими цілями, а конкретними економічними результатами. 

Читайте також: Президентка Естонії Кальюлайд розповіла, коли Україна буде готовою до членства в ЄС

Нагадаємо, 5 травня президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда підписали Декларацію про європейську перспективу України. Документ засвідчив підтримку України Польщею на шляху до членства в Європейському Союзі. У березні цього року Україна підписала аналогічну Декларацію з Литвою.

На думку дипломата, Україні варто готуватися до членства і проводити необхідні реформи, щоб встигнути скористатися вікном можливостей, коли з'явиться політичне рішення розширити ЄС і НАТО. Детальніше читайте в інтерв'ю Тетяни Силіної із пані послом Німеччини Анкою Фельдгузен «Усі бояться бути з Росією в прямій війні» у ZN.UA.