UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кримінальна відповідальність за підробку щеплень та закон про громадянство: трансляція засідання Верховної Ради

Також сьогодні парламент проголосує звернення до міжнародних організацій у зв’язку з військовим шантажем Росії.

На першому пленарному засіданні Верховної Ради України 2022 року у вівторок, 25 січня, депутати голосуватимуть за звернення до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій стосовно неприйнятності військового шантажу відносно України з боку Російської Федерації, який вона здійснює з метою недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України, а також спробує утвердити кримінальну відповідальність за підробку документів про  проведення профілактичних щеплень, та президентський законопроект щодо громадянства України.

Відповідно до порядку денного розпочнуть засідання депутати із розгляду низки постанов. Окрім вище згаданого звернення розглянуть пропозиції скасувати прийняті вцілому закони «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав» та закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку. Також розглянуть питання щодо створення ТСК для перевірки можливих фактів порушення уповноваженим ВРУ з прав людини присяги.

Також депутатам запропоновано включити до порядку денного та розглянути за скороченими термінами законопроекти №6528 про зміни до Регламенту Верховної Ради України щодо електронної форми документообігу, президентські законопроекти №6368про підстави і порядок набуття та припинення громадянства України та №6369 про запобігання та протидію загрозам національній безпеці України у сфері громадянства.

У першому читанні депутати планують сьогодні розглянути:

Також повторно у першому читанні розглянуть законопроект №2683 та його сателіти  «Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення».

У другому читанні парламент сьогодні розглядатиме:

Для повторного розгляду з пропозиціями президента України до порядку денного включено законопроект №3637 "Про віртуальні активи".

Нагадаємо в грудня президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроєкт про множинне громадянство. Того ж дня Зеленський зареєстрував чотири законопроєкти щодо запобігання та протидії загрозам національній безпеці України у сфері громадянства, а також відповідальності за порушення законодавства у сфері громадянства.

Детальніше про те, до яких обмежень мають готуватися біпатриди, читайте у статті Володимира Кравченка Подвійне громадянство в Україні: що потрібно знати про ідеї Зеленського”.