UA / RU
Підтримати ZN.ua

Корнієнко: Інформація про створення коаліції з СН та "Голосу" є перебільшенням

Про це зараз зовсім не йдеться. 

"Слуги народу" та депутати "Голосу" ведуть активну співпрацю з багатьох питань, проте про утворення коаліції зараз не йдеться. Про це заявив глава партії СН Олександр Корнієнко виданню "24 канал"

Депутати партій разом працюють над спільними законопроектами та ініціативами, проте інформація про об'єднання в коаліцію є перебільшенням. 

"Не роздував би цього до якихось коаліційних перемовин, яких поки що не ведеться. Йде нормальна конструктивна співпраця парламентських сил," – розповів Корнієнко.

Читайте також: Разумков розповів, з ким «Слуга народу» може створити нову коаліцію в Раді

На позачергових виборах в 2019 році до Верховної Ради пройшли 254 депутатів від президентської партії «Слуга народу». Станом на початок лютого у фракції «слуг» залишилося 245 осіб.

Для успішного голосування у Верховній Раді необхідно 226 голосів, однак далеко не завжди все «слуги» синхронно натискають зелені кнопки. Зокрема, парламент вже двічі провалив призначення Юрія Вітренка віце-прем'єром - міністром енергетики. Крім того, «слуг» регулярно підстраховують групи «За майбутнє» та «Довіра», мають місце також ситуативні голосування разом з іншими фракціями.

За даними Комітетет виборців України, в 2020 році « слуги» дали 226 голосів лише за 16% ухвалених Верховною Радою законів.

1 лютого голова фракції «Слуги народу» Давид Арахамія заявив про можливість формування коаліції з «Батьківщиною».