UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко заперечує грудневу зустріч з Зеленським

Він назвав цю інформацію спекулятивною. 

Учора ЗМІ повідомили, що в середині грудня мер Києва Віталій Кличко відвідав ОП, де провів зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Та сам очільник столиці це заперечує. Він, коментуючи ситуацію журналістам УП, зазначив, що взагалі не пам'ятає, чи був 17 грудня в Офісі президента. 

"Припущення, різні спекуляції, різні чутки я вважаю для себе некоректним коментувати. Якщо ви опираєтесь на джерело, яке є офіційним, яке має довіру - це одна справа. Все інше, я можу сказати - виключно спекуляції", - сказав Кличко. 

Він зазначив, що у нього нема таємниць - про усі питання, які мер обговорює, він згодом повідомляє громадськості. 

Кличко також прокоментував інформацію про те, що Зеленський нібито закликав його вийти з неофіційної коаліції з "Євросолідарністю" в Київраді. 

"Чітка відповідь: у нас нема коаліції, у нас нема опозиції. Яка опозиція може бути до лікарень, дитячих садків, шкіл, прийняття бюджету, тих викликів, які на сьогоднішній день є. І тут повинна бути ключова позиція. Хочу нагадати, що останній бюджет приймався - 108 голосів зі 120. Всі приймали, лише декілька депутатів не були присутні. Моє завдання - зібрати усіх представників політсил, для того, щоб вони колегіально голосували за правильні речі, які відбуваються у нашому місті", - відповів Кличко. 

Читайте також: Закон про столицю: ЗМІ назвали ім'я головного претендента на посаду голови КМДА

У жовтні минулого року парламентський комітет з питань організації державної влади рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні і в цілому законопроєкт "Про місто Київ - столицю України".

Поділ повноважень мера столиці й голови КМДА лягає в контекст децентралізації, і Київ на думку законодавця повинен увійти в загальну систему державного нагляду. Паралельно з законопроєктом про столицю профільний парламентський комітет готує до розгляду законопроєкт про місцеві державні адміністрації, яким буде запроваджено інститут префектів.

Чому зіткнення Зеленського з Кличком може сприяти прийняттю збалансованого закону - читайте в матеріалі Юрія Ганущака "Закон про столицю. Зірки зійшлися".