UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС підготував пакет санкцій проти Росії

Очільники Єврокомісії та Євроради попередили Москву про наслідки ймовірної агресії. 

Учора видання Bloomberg писало, що провідні країни ЄС не підтримують швидку підготовку списку економічних обмежень проти Росії у випадку її вторгнення в Україну, виступаючи насамперед за врегулювання ситуації через діалог. Після цього президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про готовність такого документа з санкціями, які можуть торкнутися усіх секторів економіки. Про це інформує ВВС.

"Послання дуже чітке: якщо Росія вживатиме подальших агресивних дій проти України, ціна буде дорогою, а наслідки — серйозними", - прокоментувала фон дер Ляєн. 

Учора під час першого дня саміту "Східного партнерства" попередив Росію про можливі загрози в разі ескалації на Донбасі й президент Євроради Шарль Мішель. 

"Рада ЄС повернеться до цього питання, щоб з новою силою заявити разом із нашими партнерами в НАТО, "Великій сімці", зі США, Канадою та Великою Британією: якщо буде будь-яка військова агресія проти України, то реакція буде сильною, злочинцеві доведеться заплатити високу ціну за таку агресію", — сказав він.

Читайте також: 300 мільйонів Україні та майже повна відсутність санкцій Росії — США ухвалили оборонний бюджет

Детальніше про шантаж Кремля, пріоритети Вашингтона та інтереси Пекіна у протистоянні Москви з колективним Заходом читайте у статті Сергія Корсунського "Імперія Путіна готується завдати удару у відповідь: чого очікувати Україні".

У геополітичній грі, що розгорнулася, ставки високі для всіх її учасників. Детальніше читайте у статті Володимира Кравченка "Україна - епізод у серіалі, сценарій якого пишемо не ми?".