UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Міноборони ФРН: «Росія не має права визначати з яких країн може складатися НАТО»

За словами Ламбрехт, ситуація між Україною і РФ повинна бути врегульована дипломатичним шляхом.

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт під час візиту до Литви у неділю, 19 грудня, заявила, що Росія не має права визначати, з яких країн може чи не може складатися НАТО, інформує "Інтерфакс".

"Такого не може бути, щоб Росія наказувала, яким чином він (Альянс – ред.) має формуватися", - підкреслила Ламбрехт під час прес-конференції з литовським міністром оборони Арвідасом Анушаускасом.

Глава Міноборони ФРН оцінила всю серйозність ситуації навколо України та висловила розуміння того, яку загрозу тепер відчуває і Литва.

Вона також вказала, ситуація між Україною і РФ повинна бути врегульована дипломатичним шляхом. Попри це, Ламбрех наголосила, що  проти Росії повинні бути в наявності надійні стримувальні заходи.

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас зазначив: "Не можна ділити Європу на сфери впливу, і не можна перешкоджати країнам обирати свою безпекову орієнтацію".

За його словами, РФ намагається внести розкол у НАТО, послабити захист Альянсу на східному флангу та покласти край присутності США у Європі.

Анушаускас додав,  що Росії не можна дозволяти проводити нові "червоні лінії".

Раніше Кристіне Ламбрехт виступила за посилення персональних санкцій проти представників російської влади. Зокрема президента РФ Владіміра Путіна та його оточення.

Читайте також: Росія почала прямо загрожувати НАТО

Росія вчергове грає на підвищення ставок, аби домогтися «розорядки» на власних умовах. Загрозою ескалації на російсько-українському кордоні Москва домоглася саміту Джо Байдена та Владіміра Путіна 7 грудня, а також консультацій з НАТО стосовно «питань, які непокоять» – щодо розширення Альянсу завдяки приєднанню України та Грузії.

ZN.UA пропонує читачам поміркувати над тим, що чекає на Україну в середньостроковій перспективі й до чого варто готуватися вже зараз: