UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-спікера Литвина і ще 11 осіб викликають на допити в СБУ

СБУ відновила допити за Харківськими угодами 2010 року.

Служба безпеки України анонсувала серію допитів колишніх політиків і діючих чиновників у справі про підписання "Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року"  від 21 квітня 2010 року. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на відповідні документи СБУ.

Відзначається, що на допити в понеділок, 16 серпня, для проведення слідчих дій викликаються:

Зазначені особи проходять свідками по статті про «Державну зраду» (ч.1 ст. 111 КК) у справі, яка розслідується з середини березня 2021 року.

Читайте також: В ексспікера Литвина є привід хвилюватися: за «Харківські угоди» могли голосувати з порушенням регламенту ВР

Нагадаємо, раніше ZN.UA публікувало копії ряду документів з підписами не тільки втікачів екс-президента Віктора Януковича і екс-прем'єра Миколи Азарова, до підготовки цих документів також доклали руку глави ряду міністерств і відомств. Всього за "Харківські угоди" голосували 216 народних депутатів.

Про те, хто готував Харківські угоди і хто бреше, заявляючи сьогодні, що не голосував за них тоді; чи є прямий зв'язок між захопленням Криму Росією і угодами, підписаними у 2010 році; чому в 2008 році Україна не прийняла закон про виведення ЧФ РФ; які сумнівні кейси може розкрити розслідування і чому гучні справи можуть тихо померти, читайте в статті Тетяни Силіної «Чи не вийде справа про Харківські угоди в пароплавний гудок?».