UA / RU
Підтримати ZN.ua

Делегацію РФ можуть позбавити повноважень у ключовому інституті ОБСЄ

Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила три резолюції щодо України.

Делегацію Росії у Парламентської асамблеї ОБСЄ можуть позбавити повноважень. Під час нещодавньої сесії Асамблея підтримала розробку механізму, який дозволить покарати країну-члена, яка напала на іншу.

На сесії було ухвалено три резолюції щодо України, головною став документ під назвою «Агресивна війна Російської Федерації проти України та її народу, що також становить загрозу всьому регіону ОБСЄ», повідомила заступниця члена української делегації Євгенія Кравчук.

У резолюції Організація, зокрема:

«Ще дві резолюції стосуються питань безпеки журналістів у зоні конфлікту, а також впливу безпекових загроз під час війни на життя людей та громадського суспільства», - підсумувала Кравчук, подякувавши членам делегації за позицію та співпрацю.

Читайте також: Наслідки виключення Росії з Ради Європи для росіян будуть жахливими – суддя ВСУ

З кожною новою ракетною атакою, з кожною новою зруйнованою школою безглуздість агресії Росії стає дедалі очевиднішою. І все ж таки спроби знайти таємний зміст у вчинках Путіна не припиняються. Світ, як і раніше, намагається зрозуміти, навіщо Росія розв'язала цю війну. І найчастіше робить невірні висновки. Докладніше читайте у статті Сергія Корсунського «Помилка союзників: чого Захід так і не зрозумів про божевілля Путіна».