UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данілов обіцяє, що після війни в Україні не буде олігархів

Будуть лише бізнесмени, які працюватимуть для держави, додав він. 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що після війни з Росією в нашій державі "всі старі корупційні схеми просто не зможуть існувати". Він впевнений, що Україна стане зовсім іншою країною, про що й розповів виданню "Бабель"

"Не буде жодних олігархів, чи будуть бізнесмени? Будуть, але ті, які платять податки, які є відповідальними за те, що вони створюють робочі місця, за це їм буде подяка", – сказав Данілов.

Він назвав президента Володимира Зеленського "могильником старої партійної номенклатури", додавши, що раніше країною керували "комсомольці та комуністи".

Читайте також: Компанії російського олігарха Романа Абрамовича понад 10 років фінансували армію Росії — OCCRP

Нагадаємо, що ініційований президентом Володимиром Зеленським закон про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну чи політичну вагу у суспільному житті (олігархів), Верховна Рада прийняла ще 23 вересня 2021 року. Однак у листопаді президент ветував закон через неузгодженості, що виникли при його прийнятті. Водночас вже 3 листопада парламент усунув неточності, а 5 листопада президент підписав закон.

Як прогнозував секретар РНБО Олексій Данілов у грудні, Радбез мав сформувати та почати публікувати перші списки олігархів у травні цього року. Однак після російського військового вторгнення в Україну тема була відкладена.

Юлія Самаєва у своїй статті для ZN.UA "Закон про олігархів прийнято. Про що він говорить, а про що мовчить" аналізувала затверджений текст документа, його здатність вплинути на олігархів і справжні мотиви прийняття цього закону.