UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чверть українців не знають про Мінські угоди – опитування

На думку трохи більш як 20% громадян, Україна має вийти з Мінських домовленостей.

Дві третини громадян лише поверхнево знають зміст Мінських угод, а чверть взагалі про них не знає. Про це йдеться в опитуванні Соціологічної групи «Рейтинг». 

Водночас 11% українців зазначають, що добре знайомі із суттю мінських домовленостей. Попри це, 54% українців переконані, що Мінські угоди потрібно переглянути та підписати нові. 

Думки про те, що Україна взагалі повинна вийти з переговорного процесу та приймати рішення без участі міжнародних посередників, притримується 21% громадян. Лише 12% українців переконані, що Україна повинна повністю виконати Мінські угоди.

Опитування проводилось: 6-8 грудня 2021 року в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій серед 2500 респондентів методом опитування CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера).Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 складає не більше 2,0.

Читайте також: Зеленський представив Байдену своє бачення імплементації Мінських угод, на основі українських національних інтересів — Сибіга

Як писав для ZN.UA Олег Шамшур, не можна не помітити прихильність американської дипломатії до мінських домовленостей. Однак автор переконаний, що позитивний потенціал мінських домовленостей, якщо він був загалом, у будь-якій конфігурації учасників вичерпав себе ще кілька років тому.

Детальніше читайте у статті Олега Шамшура «Ворог біля воріт: хто і як може зупинити Путіна»