UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович пообіцяв інвесторам жорстко реагувати на чиновницьке свавілля

Янукович зазначив, що буде приймати жорсткі рішення щодо чиновників, незалежно від їхнього політичного забарвлення, які зловживали повноваженнями і владою в особистих інтересах.

Президент України Віктор Янукович має намір жорстко реагувати на дії чиновників, які зловживають своїми повноваженнями і владою.

"Хочу вкотре наголосити, що буду приймати жорсткі рішення щодо чиновників, незалежно від їхнього політичного забарвлення, які зловживали своїми повноваженнями і владою в особистих інтересах", - сказав Янукович під час відкриття засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів на тему "Інвестиції у розвиток економіки та соціальної сфери в умовах дії зони вільної торгівлі з Європейським Союзом" у вівторок, 5 листопада в Києві.

За його словами, на сьогоднішній день українська влада працює над створенням ефективного механізму захисту прав власності, що є одним з основних напрямків реформування правоохоронної і судової систем.

"Нова редакція закону про прокуратуру і змін до Конституції, які посилять незалежність суддів від політичного впливу, пройшли експертизу і одержали схвалення Венеціанської комісії. Завдяки цим змінам, бізнес буде захищено від незаконних судових рішень, і нелегального тиску правоохоронців", - підкреслив президент.

Він додав також, що в Україні відновлено роботу Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів та протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, яка повинна боротися з проблемою рейдерства та корупції.

"Кожен чесний інвестор, кожен законослухняний підприємець може твердо розраховувати на підтримку з боку уряду, правоохоронних органів та відновлення порушених прав", - підкреслив голова держави.

"Найближчим часом ми плануємо встановити надійні законодавчі бар'єри для запобігання конфлікту інтересів для чиновників і підвищити відповідальність за порушення вимог законодавства з питань надання адміністративних послуг", - сказав президент.

Зазначимо, що на початку осені впливовий журнал The Economist склав рейтинг, у якому помістив Україну у групу високого ризику вразливості до раптової зупинки припливу іноземних капіталів.

Приріст прямих іноземних інвестицій в Україну у 2012 році склав 4,129 млрд доларів, скоротившись порівняно з 2011 роком на 431 млн доларів, або на 10,6%. У I кварталі 2013 року приріст інвестицій скоротився ще на 13% до 736,6 млн доларів, а в II кварталі було зафіксовано їхній відтік на 390,7 млн дол., або на 0,7%, порівняно з початком кварталу. !zn

Читайте також:

Янукович повідомив про приріст іноземних інвестицій, незважаючи на їхнє скорочення

Україні загрожує зупинка припливу інвестицій, - The Economist

Рінат Ахметов не хоче, щоб інвестори виїжджали з України в шортах