В Україні цього тижня спостерігається підвищення цін на моркву. Така ситуація склалася через те, що більшість місцевих господарств вже завершують реалізацію цього овоча. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.
Експерти зазначили, що станом на 13 березня, відпускні ціни на моркву озвучуються в діапазоні 7-12 грн/кг ($0,18-0,31/кг), що в середньому на 24% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Учасники ринку зростання цін на моркву пояснюють сезонним скороченням пропозиції, особливо продукції високої якості, а також підвищеним попитом місцевих оптових компаній і роздрібних мереж.
Аналітики додали, що попри подорожчання, морква в Україні зараз коштує в середньому на 70% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.
Раніше виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів, що вплинуло на підвищення цін на овочі.
Нагадаємо, що в Україні продовжує зростати експорт цибулі, але ціни на неї залишаються стабільними. Раніше аналітики розповіли, як це може вплинути на запаси та ціни на цибулю.