UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні розглядають скасування Господарського кодексу

Сьогодні кодекс регулює діяльність бізнесу та комунально-державного виробничого сектора

Депутати профільного комітету Верховної Ради розглядають проект, який передбачає скасування чинного наразі Господарського кодексу України, що регулює як діяльність малого і великого бізнесу, так і комунально-державного виробничого сектору. Про цю ініціативу повідомляє комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку.

Читайте також: «Клуб білого бізнесу»: 90% бізнесу автоматично стане недоброчесним, що матиме наслідки

“Ведеться плідна робота по законопроєкту про особливості регулювання підприємницької діяльності окремих видів юридичних осіб та їх об’єднань у перехідний період (реєстр. № 6013). Уточнюються положення, удосконалюються запропоновані норми, ведуться обговорення”, – прокоментував напрацювання у цьому напрямку заступник голови комітету Олексій Мовчан.

На думку заступника голови комітету парламенту, відповідний законопроект повністю скасовує чинність Господарського кодексу України, який з 2000-х років регулював діяльність економіки в країні. Пропонується застосувати перехідний період для адаптації норм законодавства до реальних ринкових умов діяльності економіки.

“Ми відходимо від архаїчних радянських підходів планової економіки і переходимо до природних економічних відносин, які вже запроваджені в законодавстві і відповідають міжнародним стандартам”, – вважає заступник очільника комітету Верховної Ради.

Нагадаємо, що ще у 2008 році Міністерство юстиції пропонувало скасувати Господарський кодекс України і врегулювати відносини у сфері ведення господарства за допомогою інших нормативно-правових документів.