UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Укрнафта» запропонувала інвесторам ревіталізувати виснажені свердловини

Потенційним партнерам компанія пропонує угоду на певних принципах.

«Укрнафта» шукає партнерів для реалізації програми ревіталізації вже пробурених, але ліквідованих свердловин, повідомила пресслужба компанії. Зазначається, що зараз визначено 4222 пробурених, але ліквідованих свердловини. З них 2100 знаходяться в межах спецдозволів «Укрнафти», зокрема, 700 - у межах контурів запасів.

Читайте також: Податок на нерухоме майно: як він розраховується

«Для пілоту компанія обрала 30 свердловин із цих 700. 10 - буде відновлено власними силами, на 20 - оголошується конкурс. Підприємство запрошує партнерів, які допоможуть відновити видобуток на цих об'єктах шляхом забурки бокових горизонтальних стовбурів», - повідомляє «Укрнафта».

Читайте також: Податок на крипту: коли і скільки?

Потенційним партнерам компанія пропонує угоду на принципах Risk Service Agreement. Інвестор має пройти комплаєнс й отримати доступ до інформації про свердловини.

Читайте також: Що конфіскують у Онищенка за вироком у «газовій справі»

Разом зі спеціалістами «Укрнафти» буде сформований пул свердловин, від 3 до 12, які будуть відновлюватись за рахунок буріння власним коштом партнерів. Вартість відновлення видобутку зі свердловин визначатиметься на торгах у системі Prozorro.

Читайте також: ВАКС засудив ексдепутата Онищенка до 15 років у «газовій справі»

Таким чином, «Укрнафта» отримає додатковий ресурс та оплачуватиме ревіталізацію за рахунок коштів від видобутку на відновлених свердловинах, а партнери отримають частину додаткового видобутку відновлених свердловин.

Читайте також: За відкритими даними проблему корупції в Україні майже вирішено – Опендатабот

Нагадаємо, "Укрнафта" провела інтенсифікацію на одному із родовищ нафти на заході України, внаслідок чого добовий дебет зріс на 138 т.

Раніше ми писали про те, що ТОВ «Краснолиманське» за підсумками 2023 року сплатило до бюджетів усіх рівнів 729,3 млн грн податків і зборів. Зокрема, підприємство напряму сплатило 445,6 млн грн ПДВ, 85,7 млн грн податку на прибуток, 103,9 млн грн – ЄСВ та 28,3 млн грн ренти за користування надрами.