UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "Нафтогазі" назвали умову для відключення споживачів від газопостачання

Споживачі, які обслуговуються в "Нафтогазі" як у постачальника "останньої надії", мають протягом 60 днів визначитись із постійним постачальником.

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" назвала умову, за якої споживачів відключатимуть від газопостачання. На сайті компанії попередили в черговий раз, що споживачі, які обслуговуються в компанії як у постачальника останньої надії (ПОН), повинні протягом двох місяців вибрати нового постачальника.

"Якщо ви не встигнете підключитися до нового постачальника терміном до 60 днів, газопостачання буде припинено", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними на сайті компанії, "Нафтогаз України" як ПОН обслуговує домогосподарства в Донецькій, Херсонській, Полтавській, Одеській та Луганській областях, місті Кременець Тернопільської області, Мелітополі та Мелітопольському районі Запорізької області, Коростишеві та Коростишівському районі Житомирської області, місті Шепетівка Хмельницької області.

Читайте також: "Нафтогаз" вперше спробував продати електроенергію на біржі
Читайте також: "Нафтогаз" суттєво скоротив збиток

Як писало ZN.UA, для проходження опалювального сезону Україні не вистачає близько півтора мільярда кубометрів газу.

Колишній прем'єр-міністр України, лідер «Української стратегії» Володимир Гройсман вважає, що нинішня енергетична криза коштуватиме країні $10 мільярдів.

Як бути з газовою кризою та олігархами? Звідки брати гроші наступної зими і чи переживемо ми цю? Чому Порошенко не підтримував децентралізації та навіщо «слуги народу» хочуть знищити реформу на фініші? Чи потрібні закон про президента та нову Конституцію? Як Гройсман справлявся з російськими «кротами» у владі і що думає з приводу п'ятого президента підозри в держзраді? Навіщо екс-прем'єр ходив на день народження до Шустера, де був Ахметов, і чи це впливає на гаманець його партії? Чи склався консенсус еліт проти Зеленського та чи будуть дострокові парламентські вибори? Відповіді на ці та інші питання – в інтерв'ю Інни Ведерникової з Володимиром Гройсманом « Ми лише на старті кризи » у ZN.UA.