UA / RU
Підтримати ZN.ua

Троє незалежних членів наглядової ради і два члена правління йдуть з Нафтогазу - ЗМІ

Їх рішення були озвучені ще два тижні тому.

Троє незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз" - Лескуа Бруно Жан Гастон, Людо Ван дер Хейден і Споттісвуд Клер Мері Джоан, а також два члени правління компанії - Отто Ватерландер і Петер Стефанус ван Дріл вирішили залишити компанію, пише ЕП з посиланням на джерела в компанії.

Члени наглядової ради озвучили свої наміри ще 7 вересня. Відповідно до закону, вони повинні були продовжити виконувати свої обов'язки ще два тижні - до 21 вересня. Таким чином, термін дії їх повноважень закінчується сьогодні.

Відзначається, що Отто Ватерландер написав листа наглядовій раді компанії, в якому зазначив, що більше не може працювати ефективно.

"Я проінформував наглядова рада, що в такій ситуації потрібно ефективне рішення. Я розумію, що наглядова рада намагалася відсторонити Юрія Вітренка з посади голови правління, але він цього не зміг зробити. Відповідно, щоб вирішити ситуацію, можливим рішенням стане моє звільнення", - зазначив Ватерландер.

Читайте також: Нуланд зазначила на необхідності прозорого оновлення наглядової ради «Нафтогазу»

Сполучені Штати Америки закликають до об'єднання зусиль для поновлення складу наглядової ради та топ-менеджменту НАК «Нафтогаз України» у зв'язку з кризою, в якій опинилася компанія. Позицію Вашингтона озвучила заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд на конференції YES Brainstorming у Києві.

Голова наглядової ради «Нафтогазу» Клер Споттісвуд і члени наглядової ради Бруно Лескуа і Людо Ван дер Хейден подали у відставку на тлі конфлікту з головою правління Юрієм Вітренком.

На початку червня голова НАЗК Олександр Новіков видав припис, в якому йдеться, що розпорядження Кабінету міністрів про призначення Юрія Вітренка керівником правління НАК «Нафтогаз України» і контракт з ним мають бути скасовані як незаконні. За три дні прем'єр-міністр Денис Шмигаль оскаржив розпорядження в ОАСК.