UA / RU
Підтримати ZN.ua

Торгівля нерухомістю, реєстр власників банківських сейфів тощо: Україна до кінця року має виконати низку умов на шляху членства в ЄС

Частина заходів є важливою лише в роботі правоохоронних органів, проте інша частина може напряму відбитися на звичних для українців сферах життя.

Державна служба фінансового моніторингу направила в Кабінет міністрів низку заходів у сфері боротьби з відмиванням коштів, які необхідно вжити найближчим часом для виконання висновків та рекомендацій Європейської Комісії щодо заявки України на членство в Європейському Союзі. Перелік цих рекомендацій є у розпорядженні редакції ZN.UA.

Усі ці заходи стосуються необхідності приведення законодавства України у сфері боротьби з відмиванням грошей у відповідність зі стандартами Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмивання грошей (FATF).

Частина заходів є важливою в роботі правоохоронних органів, проте навряд чи напряму зачепить пересічних громадян. Так, наприклад:

Проте низка сфер, що зазнають змін вже незабаром, може напряму відбитися на звичних для українців сферах життя - напряму чи опосередковано. А саме:

Усі ці зміни мають кінцевий термін впровадження - кінець поточного 2022 року.

Нагадаємо, 23 червня Україна стала кандидатом на членство в ЄС.

Подальші кроки щодо вступу до ЄС ухвалять після того, як Україна виконає усі поставлені умови. При цьому наша держава має надати перший звіт щодо оцінки виконання умов до кінця цього року.

Які умови має виконати Україна та що далі? Що чекає на нашу країну на довгому шляху до Євросоюзу? Читайте також у статті Дмитра Шульги "Коли Україна може стати членом ЄС і як не проґавити шанс".