UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відкрив провадження через премію Коболєва на суму 228 млн грн

Справу відкрили проти Державної аудиторської служби України.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження щодо виплати голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву премії у розмірі 228 млн грн, повідомила прес-служба судової установи. Позов подав "Нафтогаз" проти Державної аудиторської служби України.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження і призначив на 13 травня підготовче засідання в адміністративній справі за позовом від ПАТ "НАК "Нафтогаз України" до Державної аудиторської служби України щодо виплати премії голові правління Андрію Коболєву", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що позичав просить суд визнати протиправною та скасувати вимогу ДАСУ у якій йдеться, зокрема, про те, що премію в розмірі 228 млн грн Коболєву виплатили з порушенням постанови Кабінету міністрів.

"Також у даній Вимозі зазначено й про те, що під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності ПАТ "НАК "Нафтогаз України", було встановлено порушення законодавства, зокрема, без підстав списано дебіторську заборгованість ПАТ "Газпром" на суму понад 11 млн грн, чим заподіяно збитків на зазначену суму", - додали в суді.

Нагадаємо, 6 березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Кабмін всупереч рішенню Наглядової ради НАК "Нафтогаз України" вирішив не продовжувати контракт з Андрієм Коболєвим і оголосити конкурс на заміщення посади голови правління "Нафтогазу".

Термін дії контракту з топ-менеджментом НАК сливає 22 березня, і наглядова рада компанії ухвалила рішення про продовження контракту з Коболєвим на три роки. Гройсман неодноразово заявляв, що вважає зарплати керівництва "Нафтогазу" занадто високими. У свою чергу, Коболєв назвав рішення Кабміну незаконним.

20 березня Кабмін все ж продовжив контракт із головою правління "Нафтогазу" терміном на один рік. Документ передбачає скорочення зарплати Коболєва вдвічі і його щомісячний звіт про виконання умов контракту.

Детальніше про плани наглядової ради "Нафтогазу", а також ознайомиться з відповідним документом можна в матеріалі Наталки Прудкої "Наглядова рада "Нафтогазу" вважає, що голова НАК має отримувати не менше 10 млн грн на місяць".